Legg til i favoritter Utskriftsvennlig side   
 Meny Engelsk Tysk
Aktiviteter

Klikk for å se kun bildet

Klikk for å se kun bildet
Klikk for å se kun bildet
Klikk for å se kun bildet

Klikk for å se kun bildet

Jakt

Terrenget i Neseheia er på ca 42.000 dekar og særpreges ved at store deler av arealet er lett tilgjengelig for jegere.  Som jeger har man adgang til å benytte en 4 km lang veg som går inn mot senter av heia ca 800 m.o.h.  Man kan også benytte båt fra dammen innover Nesjen for å lette adkomsten til den vestligste og nordligste delen av terrenget.

Ryper
Neseheia er vidkjent blant jegere for sin gode rypebestand.  Årlig beskattes terrenget med mellom 400 og 500 ryper.  For å opprettholde en slik livskraftig rypebestand blir det hver vår foretatt taksering og telling av stamfuglen i terrenget. 
Terrenget er delt inn i tre områder, som i starten av jakta leies ut i 5 dager om gangen til tre jaktlag a´ 5 jegere. Etter de to første ukene av jakta behøver man ikke å stable et helt jaktlag på beina men kan be om å få tilbud på  individuelt tilrettelagte pakker. 
Jaktleien inkluderer overnatting i hyttene – kjør helt til døra.  Vi har også samarbeidsavtale med Gustav Larsen hos Fosseland Jakt & Hundesenter hvis noen er interessert i guidet jakt. 
Det er også gode forhold for jakt på annet småvilt som hare, and og orrfugl.
For interesserte:  Ta kontakt med Melvin Galdal for å få et tilbud.

Elg
Nesehei ligger litt for høyt til at det skal være et  godt elgterreng, men det fins elg i området og mulighet for å felle et par dyr skulle ligge vel til rette.

Rein
Nesehei blir tildelt omlag 5 dyr hver år. Utfallet av jakta variere mye fra år til år siden dette er i den sørlige utkanten av området til reinen og at værforholdene i stor grad dikterer hvor reinen trekker.

Fiske
Fangsten er ørret og bekkerøye. Foruten i Nesjen er fisket svært godt i de fleste tjern rundt hyttene samt flere av vannene inne på heia. Fjellørret på over 2 kilo har blitt fanget i løpet av de siste par årene. Foruten vanlig sportsfiske med stang er også fiske med oter og begrenset garnfiske tillatt.  Fiske leies kun ut til hyttegjester.

Turgåing
Terrenget rundt Nesjen er svart kupert og veldig lett å gå i og driftelegene i området er ypperlige mål for turen.  Med barn kan man lett gå inn til to av jaktkoiene fra enden av fjellveien ved indre Landsløg. Avstander er 1 km til koia ved Vikevatn og 2 km til koia ved Landsløklega. Vil man bruke hele dagen kan man fortsette fra Landsløklega inn på Badstoglega. Denne turen er på ca 4,5 km. Vil man ut på lengre turer kan man gå mot nordøst til Turistforeningens hytte, Lakkenstova. Den ligger ca 9 km fra indre landløk og ligger på stien som går mellom Kvinen og Ljosland. Et opphold på Nesjen egner seg derfor ypperlig til både korte dagsturer og lengre turer.

Kanopadling / roing
Erfarne kanopadlere kan Starte turen på Nesjen dammen.  Turen inn til Kvinen i enden av Kvifjorden er på omlag 15 km. Været på Nesjen Kvifjorden kan være litt for røft for nybegynnere med ganske høye bølger. Landsløgvannet er imidlertid et smalt og stille vann som egner seg bra for litt mer uerfarne kanopadlere.

Ski
Nesjen er ypperlig for langrenn med sitt svakt kuperte terreng. Jevnlig oppkjørte løyper går fra Nesjen inn mot indre Landsløg. Koiene egner seg bra som utgangspunkt for dagsturer. Alpinbakken på Knaben er kun 25 minutter kjøring unna og er et bra alternativ.

 
Aeston
Sist oppdatert: 08.09.2016 Antall online: 2
Til toppen